Projecten

Door onze brede ervaring en uitgebreide netwerk ontvangen wij de meest uiteenlopende verzoeken. Sommige groeien uit tot projecten waarbij wij graag onze kennis inzetten om een win-win situatie te creëren. 

De onderzeeboot... Door de specifieke kracht en veelzijdigheid van de Nederlandse onderzeeboot geldt dit uitzonderlijke middel nog altijd als een van de belangrijkste wapensystemen van de Nederlandse krijgsmacht.

Hier hadden wij ons niet eerder heel erg in verdiept. Logisch, want wij hebben een groothandel in kaarsenmakersbenodigdheden. Dachten we.

Op wekelijkse basis krijgen wij uit de meest uiteenlopende sectoren aanvragen of wij men kunnen voorzien van paraffine voor een voor ons onverwachte toepassing. En omdat wij niet graag nee zeggen, onderzoeken wij altijd of wij met onze brede ervaring en uitgebreide netwerk een oplossing kunnen bieden.

Zo ging het ook met het telefoontje vanuit de Marinehaven in Den Helder. Daar waren ze op missie om in het kader van het levensverlengend onderhoud van de 1e Nederlandse onderzeeboot de Zr.Ms. Bruinvis onderdelen te impregneren.

En ja, waar kan je terecht als je voor slechts enkele weken op zoek bent naar een diepe smeltketel met bijna 750 liter vloeibare paraffine die wordt geleverd op het juiste moment en weer opgehaald na het uitvoeren van de werkzaamheden. Juist ja, bij SELLACQ-Holland! Na enig doorvragen hadden we de behoefte in kaart gebracht en wisten we al snel een bestaande tank beschikbaar te stellen voor dit specifieke doel. Na een uitgebreide identificatie zetten wij met de verkregen toestemming koers in onze eigen vrachtwagen richting Den Helder. Weer een tevreden klant en een bijzonder verhaal welke wij kunnen toevoegen aan ons bedrijf.

 

Conservering cultureel erfgoed... SELLACQ-Holland heeft een bijdrage geleverd aan totstandkoming van de bouw van de conserveringsunit die onder andere wordt gebruikt voor het conserveren van een vijftiende-eeuws koggeschip.

FORABIT® Sealant... Voor een producent van prefab betonelementen zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor het tijdelijk afdichten van kieren in grote betonmallen. Een uitgebreide zoektocht met verscheidende experimenten, testen in de praktijk en bezoeken bij talloze leveranciers leidde ons uiteindelijk tot een uitermate geschikte en unieke oplossing. Een vastberaden aanpak en het benutten van ons netwerk heeft zich inmiddels vertaald in een nieuw product van SELLACQ-Holland genaamd FORABIT® Sealant. Een tijdelijk afdichtingsmiddel met enkele unieke eigenschappen en bovendien een geheel milieuvriendelijk alternatief voor de bestaande afdichtingsoplossingen!

Over een Win-Win situatie gesproken...

 

 

De Landlife cocoon... In het ontwikkelingsproces van de Landlife cocoon zijn wij benaderd door de mensen van de Research & Development afdeling of wij met ze wilden mee denken over een bepaalde probleemstelling. Geheimhoudingsverklaringen werden ondertekend en we zijn beetje bij beetje ingelicht. Door onze ervaring met bepaalde verwerkingsprocessen konden we al vrij snel schakelen naar een andere denkwijze. Ook hebben we de juiste mensen ingeschakeld en op die manier een vruchtbare bijdrage geleverd aan dit project.

 

 

Circulaire beton mal...

Sellacq Holland B.V., LYTS B.V. en BIOND B.V. werken samen in :

PROJECT CIBEM - De Circulaire Betonmal

Project VP18SN020 Samenwerkingsverband Noord Nederland regeling VIA2021

In dit project wordt het productieproces van circulair inzetbare vezel-versterkte mallen uit paraffine specifiek voor de betonindustrie ontwikkeld, voor de vervaardiging van grote betonelementen in de burgerlijke en utiliteitsbouw met als doel het niet circulaire gebruik van bekistinghout sterk terug te dringen.

In dit door SNN gesubsidieerde project beogen de deelnemers de volgende resultaten te behalen:

  • Een uitgewerkt energie-efficiënt ontwateringssysteem voor plantaardige vezels voor toevoeging aan paraffine
  • Het kiezen van een hechtstof voor voldoende binding tussen plantaardige vezels en gestold paraffine
  • Het vaststellen van de beste vezel-lengtes om de balans tussen vloei- en giet-baarheid en sterkte van het malmateriaal na stolling optimaal te kiezen
  • Het onderzoeken van de beste methode om het paraffine grasvezel materiaal na toepassing circulair toe te passen: smelten / scheiden / her-mengen of smelten en direct weer toepassen zonder scheidingsstap

Uitvoerende deelnemers:

Sellacq Holland B.V. Joure, LYTS B.V. Langweer

BIOND B.V. Bolsward