Over ons

Vanuit Joure bedienen wij elke dag verschillende klanten in binnen- en buitenland. Lees hieronder verder hoe wij zijn begonnen, hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld en hoe wij verder gaan..

De naam Sellacq is afgeleid uit de plaatsnamen Sellingen (in de provincie Groningen) en het Franse plaatsje Lacquy. De woonplaats en favoriete vakantiebestemming van de oprichter. Het bedrijf is in 1993 opgericht en begonnen als groothandel voor het leveren van benodigdheden voor het maken van kaarsen.

In 1999 is het bedrijf overgenomen door Jan en Zwanet Jonkman. Hiermee is het bedrijf verhuisd naar Langweer. Van hier uit is het bedrijf uitgegroeid tot een dienstverlenende totaalleverancier voor verschillende markten. Tegenwoordig vormt Jan samen met zijn oudste zoon Leon de directie van het bedrijf en werken zij samen met een vast team bestaande uit Fokje, Wendy, Alie, Giedo, Francine, Lars, Martin en Rutger.

Omdat wij het erg belangrijk vinden om een bijdrage te leveren in het begeleiden en opleiden van studenten staan wij aangemerkt als erkend leerbedrijf en zijn er meestal één of meerdere stagiaires, tegen een vergoeding, werkzaam in ons bedrijf.

In de toekomst blijven wij ons natuurlijk richten op de markt voor het kaarsen maken. Nieuwe ontwikkelingen, trends en ideeën blijven wij volgen en worden getoond in de Blogs en of Nieuwsflitsen. Ons productaanbod en onze service zijn op maat gemaakt en het is ook onze motivatie om als organisatie mee te groeien met onze klanten. Hierin blijven wij ons natuurlijk ontwikkelen. Daarnaast diversifiëren wij onze activiteiten met tal van innovatieve projecten voor een bijdrage aan groei en voortzetting van ons bedrijf op de lange termijn.