Sellacq

U bent hier: Kaarsen

Kaarsen

Totaalleverancier SELLACQ-Holland levert alle benodigdheden voor het maken van kaarsen op ambachtelijke wijze, handmatig of in een productieproces.Van pit tot kaars………..bij Sellacq-Holland vindt u het complete programma. Zijn er ondanks het brede assortiment artikelen die niet vermeld staan op deze website of in onze catalogus, maar waar u wel naar op zoek bent? Dan willen wij hier graag voor proberen te zorgen.

 

Voor een compleet overzicht van ons assortiment inclusief prijzen, zie onze catalogi. U kunt deze bekijken via de knop "Login" rechtsboven in het scherm. Heeft u nog geen login codes van ons ontvangen? Vraag deze dan aan via ons contactformulier.

 

Productgroepen

Paraffine - Wassen

Paraffine is chemisch gezien een verzadigde koolwaterstof, gewonnen uit de fossiele grondstof aardolie en is met behulp van moderne, milieuvriendelijke reinigingsmethoden van mogelijke schadelijke stoffen ontdaan. Dit hoog geraffineerde eindproduct is onderworpen aan een voortdurende kwaliteitscontrole en is uit toxicologisch opzicht zonder gevaar voor de volksgezondheid. Hun natuurlijke eigenschappen zijn karakteriserend door goede afbreekbaarheid en niet cumulatieve effecten.

 

Paraffine als hoofdbestanddeel voor het produceren van kaarsen, vermengd met additieven voor diverse specialiteitsprocessen met toepassingen als dompelwas, gietwas, theelichtenparaffine en speciale effecten.

Pitten

Het gebruik van de juiste pit is essentieel voor de brandkwaliteit van een kaars. Een goede pitkeuze is dan ook zeer belangrijk.

 

Voor elk type kaars is er dan ook een geschikte pit te verkrijgen. Verschillende factoren hebben invloed op de juiste pitkeuze. Diameter, kleuring, toevoeging van geur, marmeren enz. beïnvloeden de brandeigenschappen.

 

Kleuren

Gekleurde kaarsen geven extra uitstraling. De verscheidenheid aan kleurtinten is onbeperkt. Het kleuren kan door kaarsen over te dompelen of door ze door-en-door te kleuren. Voor beide mogelijkheden zijn onze kleuren te gebruiken.

 

De dosering kleur hangt af van de oppervlakteruwheid van de kaars, de aard van de kleur, de doorsnede van de kaars, bij overdompelen ook van de temperatuur en natuurlijk van het gewenste eindresultaat.

U kunt de kleurpigmenten / -tabletten rechtstreeks aan de te kleuren massa toevoegen en met een roerstaaf of liever met een elektrische roerspaan (mixer) doorroeren. Hierna is directe verwerking mogelijk.

Versieren

Ook voor het versieren van kaarsen zijn er volop mogelijkheden. Te voorzien van uitgestanste vormen, tamponneertechniek, gekleurd zand of diverse verftechnieken.

Buitenkaarsen

Buitenkaarsen zijn in alle jaargetijden populair. Voor plaatsing op het terras, balkon, stoep of in de tuin. Geplaatst in een windlicht, gewoon als vrijstaande kaars of als tuinfakkel. Er zijn dan ook vele mogelijkheden voor het maken van buitenkaarsen.

Geuren

Onderstaand overzicht geeft de beschikbare geuroliën weer, welke speciaal voor kaarsen zijn ontwikkeld om de juiste brandeigenschappen te verkrijgen. De geuroliën zijn standaard verpakt/leverbaar in flacons van 100, 250 en 1000ml.

Verpakkingen

Kaarsen op de juiste wijze verpakken en presenteren doet de verkoop vereenvoudigen. Hierin is voldoende materiaal voorhanden. 

Kunststof Gietvormen

SELLACQ-Holland beschikt over een breed assortiment kunststof gietvormen in enkelvoudige of tweedelige uitvoering. Hiermee zijn de meest uiteenlopende kaarsenmodellen te gieten.
Deze gietvormen zijn vervaardigd van transparant policarbonaat of hard wit pvc.

Stalen gietvormen

Aluminium en stalen gietvormen
Hierin voeren wij een breed assortiment in vele modellen en in oplopende series.

Gietvormen

Sellacq Holland beschikt over een breed assortiment kunststof gietvormen in enkelvoudige of tweedelige uitvoering. Hiermee zijn de meest uiteenlopende kaarsenmodellen te gieten. Deze gietvormen zijn vervaardigd van transparant policarbonaat of hard wit pvc.

Hulpmaterialen

Diverse hulpmiddelen voor het eenvoudig prepareren van gietvormen en vervaardigen van speciaal gegoten kaarsen. Ook is er een breed scala aan schoonmaakmaterialen.

Apparatuur

Sellacq-Holland voert een breed assortiment in apparatuur. Van eenvoudige smeltketels tot aan een professioneel uitgevoerd productie equipement. Ook bestaat er de mogelijkheid apparatuur naar uw wensen en specificaties te vervaardigen.
Diverse nieuw- en verbouwprojecten zijn door Sellacq-Holland begeleid en ingericht. Neem over de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.


Maatwerk in nieuwbouw, renovatie en uitbreiding?!?
Regelmatig wordt de expertise van SELLACQ-Holland ingeroepen voor nieuwbouw, renovatie en/of uitbreiding om een juiste afstemming van de investering te maken. Bel gerust voor advies, wij staan u graag ter zijde.

Onderhoudscontract

Betrouwbaar

Professioneel onderhoud nodig? Bel nu voor advies of om een afspraak te maken met een van onze specialisten. 

Lees meer >>

In de praktijk

  • Verschillende soorten was voor elke toepassing Verschillende soorten was voor elke toepassing
  • Kaarsen in allerlei formaten Kaarsen in allerlei formaten
  • Windlichten met inleg maken Windlichten met inleg maken
  • Het gieten van kaarsen Het gieten van kaarsen
  • Prepareren van een dompelaar Prepareren van een dompelaar
  • De brandspiegel van de kaars is altijd rond De brandspiegel van de kaars is altijd rond
  • De pit bepaalt de grootte van de vlam De pit bepaalt de grootte van de vlam
  • Onze stoomreiniger is ook te huur! Onze stoomreiniger is ook te huur!

Filmpjes